28.03.2018

Sałatka po żydowsku

Sałatka po żydowsku

Składniki:

6 jaj ugotowanych na twardo

500 g ugotowanych, ale nie rozgotowanych ziemniaków

2 średnie czerwone cebule

200 ml majonezu

duży pęczek natki

przyprawy: pieprz, sól, kurkuma

500 ml wrzątku

100 ml octu

 

Wykonanie:

Cebulę pokroić w kostkę, zalać wrzątkiem z octem, po chwili przelać do sitka, odcedzić i wystudzić.

Ziemniaki pokroić w kostkę, przełożyć do miski.

Jajka pokroić w kostkę, dołożyć do ziemniaków, wymieszać.

Doprawić pieprzem, solą, dodać wystudzoną cebulę, pokrojoną natkę, posypać odrobiną kurkumy.

Dodać majonez, wymieszać, ewentualnie popieprzyć i posolić.

 

Smacznego!

pełny HTML | wersja mobilna
[X]

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.